Met-woorden-in-de-weer School

De Ammanschool mag zich officiëel "Met-woorden-in-de-weer"-school noemen!

In 2011 heeft het hele team de cursus Met-woorden-in-de-weer gevolgd en ook alle nieuwe collega's die op de Ammanschool zijn komen werken, volgen deze cursus.

Vervolgens zijn we enthousiast in de slag gegaan met woordmuren, woordspinnen, woordwebben, deftige woorden, woordkasten en woordparachutes. Met woorden-in-de-weer is geen losse les die op het programma staat; de methodiek wordt gedurende de hele dag verweven in ons dagprogramma. In de onderbouw komt met-woorden-in-de-weer vaak ook terug tijdens de groepslogopedie.

In 2013 heeft het hele team de kennistoets van Met-woorden-in-de-weer gehaald en ook deze toets wordt nog steeds door alle nieuwe collega's gemaakt.

Inmiddels zijn we al 7 jaar met heel veel plezier Met-woorden-in-de-weer en we hebben inmiddels veel ervaring!

De afgelopen twee jaar hebben we door het maken, insturen en laten beoordelen van filmpjes van de manier waarop we in de klas Met-woorden-in-de-weer zijn zó goed laten zien hoe we de methodiek in de vingers hebben, dat we nu officiëel  "Met-woorden-in-de-weer"-school zijn!

De methodiek Met-woorden-in-de-weer werpt duidelijk vruchten af; kinderen hebben meer (diepe) kennis van woorden/concepten en vragen ook gemakkelijker om verduidelijking wanneer zij een begrip niet kennen. Dit zien we ook al terug op testscores.
En heel belangrijk is natuurlijk ook dat onze leerlingen het een leuke en fijne methodiek vinden, we hopen er dan ook nog héél lang mee te blijven werken!

Wilt u meer lezen of hebt u vragen over Met-woorden-in-de weer, dan kunt u kijken op http://www.rezulto.nl/?page_id=68 of uw vraag stellen aan de leerkracht of logopedist.